Autor Téma: Instalace Win XP Home - první grafické rozhraní nenaběhne  (Přečteno 233 krát)

Offline Poooool

• Nováček
  • *
Ahoj,
prosím zoufale o radu. Kamarádovi se neustále sekal a zpomaloval počítač, nabídl jsem se, že to re-instaluji. Jednoduše jako obvykle, vložím instalační CD, načtou se soubory, zeptá se mě, zda formátovat oddíl...tak odešlu jako že jo, že data mám už přenístěný na jiným disku....

...přenese data, a pro další nastavení restartuje. Pak by měla následovat taková ta modrá obrazovka s minutami atd...prostě první bleděmodré grafické rozhraní...jenže tahle modrá obrazovka už mi nenaskočí. Komp se cyklicky restartuje a restartuje atd.

Navíc mám strach, že měl původní data na C, ale že to byl oddíl C:+X: a že jsem ho o data připravil. Ale to chci řešit, až se mi podaří nahodit zas systém.

Nevíte, jak docílit toho, aby instalační program pokračoval svojí druhou a důležitější půlkou?

Díky

Offline Poooool

• Nováček
  • *
Re: Instalace Win XP Home - první grafické rozhraní nenaběhne
« Odpověď #1 kdy: 01 Listopad 2009, 20:49:27 »
Ahoj. tak mi bylo porazeno, vypnout SATA Native Mode v BIOSu.
Ale v BIOSu jsem nikde obdobnou volbu nenasel. Nemate nekdo prosim pomocnou ruku?
Díky
P.

Offline Poooool

• Nováček
  • *
« Odpověď #2 kdy: 01 Listopad 2009, 21:17:17 »
Ahoj,
  nastavil jsem co se dalo na IDE a udelal reinstalaci prvniho kroku, ted jsem se dostal dal...ukazuje ale po rebootu "chyba fteni disku" ...a restartuje se až na vyzvani ctrl alt del..
...
nejake dalsi napady?
Díky
P.

Offline David

• Administrator
  • Pohlaví: Mužské
    • Techbit.cz
« Odpověď #3 kdy: 04 Listopad 2009, 20:18:05 »
tak to vypada ze problem nebude v nastaveni ale v hw zavade pocitace. Odhaduji to na spatny disk, otestuj ho.